Slovak bermuda triangle?!

By Sabush O’rlling - 10:24


Dávno pred objavením Bermudského trojuholníka nad Atlantickým oceánom, v ktorom sa záhadne strácali bombardéry amerického letectva, mali Slováci svoje vlastné Bermudy, respektíve bermudský štvoruholník. Navonok obyčajné dlhé pohorie, ničím výnimočné. Avšak, pokryté obrovskou záhadou. V tajuplnom pohorí sa záhadne strácajú ľudia už vyše 70 rokov. Zmizli zo zemského povrchu bez stopy, iba po niektorých zostali v tríbečských horách ruiny kamenných domov...

Neviem či viete, ale som veľkou milovníčkou rôznych svetových záhad a keď som narazila na jednu Slovenskú,ktorá je navyše blízko mňa, neváhala som sa o tom dozvedieť viac. 

Starší obyvatelia malebných viesok na úpätí nevysokého horského masívu veria roky v záhadnú moc Tríbeča, niektorí im dokonca pripisujú nadprirodzenú silu.  Pátranie po obetiach tajuplných hôr i záhadne zmiznutých horaloch však naráža na každom kroku na problém. Obyvatelia "bermudského štvoruholníka" v Tríbeči strácajú pamäť a v dedinských kronikách neexistujú o záhadách žiadne záznamy.

Avšak mne sa dostala do rúk kniha od slovenského autora s názvom Trhlina,ktorú som začala čítať a príbehy sú neskutočne mrazivé. Najhoršie na tom je, že si uvedomujem, že sa to nachádza neďaleko mňa. Mala som niekoľkokrát sa ísť pozrieť na toto pohorie, je to veľmi dlhá túra ktorá sa konáva raz alebo dva krát do roka. Po tomto, čo som zistila a s čím sa pretrhla vlna otázok ma už na toto pohorie nikto nedostane. V lesoch v mojom okolí sa už niekoľkokrát stali záhadné veci.


Čo sa dostalo ku mne: 
Napríklad, jedno miesto, na ktorom som bola, pomenovali Kolečko, pretože tam jeden človek blúdil stále dokola a nemohol sa z tadiaľ dostať. Miesto vo mne od začiatku vyvolalo zvláštne pocity,tiekol tam potok, ale niečo bolo na ňom zvláštne. Cesta tam bola tiež veľmi náročná. Druhá je zas taká, že jedna pani bola na hríby a jej kamoške sa asi na 5 minút úplne vytratila. Keď na ňu jej kamoška volala, nikto sa neozýval.  Zohla sa dolu, aby si zaviazala aspoň šnúrku a keď sa otočila, stála za ňou a povedala: "veď som tu bola celý čas". Toto nejde nikomu do hlavy. 



Tu je zopár vecí a ľudí, ktorí zmizli:
1.
Všetko sa to začalo v roku 1929 keď sa miestny horár Štefan Samšal vybral na každodennú obhliadku lesa. Muž, ktorý pohorie Tribeča poznal akú vlastnú dlaň, sa z nevysvetliteľných príčin do horárskej chaty už nevrátil. V prípade útoku medveďa či iných zvierat žijúcich v okolí, by sa po 47-ročnom mužovi našli kusy šatstva alebo znetvorené telo. Po miestnom horárovi sa však žiadna stopa nenašla, ani napriek rozsiahlej pátracej akcii trvajúcej vyše troch mesiacov. 

2.
 O rok neskôr sa v tomto krajinskom celku stratila 18-ročná Mária Šlajserová. Mladá študentka z Mankoviec si krátila cestu do obce Zlatno k príbuzným. K rodine nikdy nedorazila a rovnako ako v prípade Štefana Samšala, Mankovčanka sa akoby prepadla pod zem.

3.
 V roku 1939 sa robotník Walter Fischer vybral na výlet k Čiernemu hradu. Od tej doby bol nezvestný. Aj napriek pátracej akcii policajných zložiek sa robotníka nepodarilo nájsť. Po troch mesiacoch sa Fischer, v bezvedomí a s popáleninami po celom tele, objavil neďaleko Zlatych Moriaviec. Walter sa však z desivého zážitku nikdy nespamätal a svoj život dožil v Ústave pre duševne chorých.

4. 
Mladomanželia odstavili auto pod pohorím, kde si pravdepodobne chceli spraviť prestávku po dlhej ceste z ďaleka. Našlo sa ich auto aj s hrajúcim rádiom, veľkou čiastkou peňazí, dokladmi, otvorené, ale ich nikde. Lúpež ani nič podobné to byť nemohla. Nikdy sa nenašli.




A je ich ešte omnoho viac, mali by ste si však prečítať knihu, tam je to všetko a aj viac dopodrobna. Tak čo, počuli ste o tejto záhade? Aké máte z toho pocity?



  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. wow tiež milujem takéto záhady :P je to fascinujúce a tá kniha musí byť tiež skvelá :) rada by som si ju prečítala :) a o tomto slovenskom mieste som ani nevedela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veľa ľudí o tom nevie, väčšinou tí, čo bývajú v okolitých dedinách :)

      Vymazat
  2. Ja akurát čítam knihu Trhlina (aká náhoda!). A ozaj ma táto záhada zaujala, popravde, nie som nejaká veriaca osoba, no verím, že niečo záhadné na tom Tribeči skutočne je :)

    OdpovědětVymazat
  3. I had no idea about these mysteries, thanks for sharing.

    xo
    www.carinavardie.com

    OdpovědětVymazat
  4. Fúú, mohla by si napísať viac takýchto článkov, záhady mám rada. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  5. Takéto články by si mohla písať na pokračovanie ani som netušila, že také miesto tu existuje, kniha musí byť určite super

    OdpovědětVymazat
  6. O tom som teda nepočula, ale poriadne si ma vystrašila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som ešte z toho vystrašená doteraz, ale také sú proste záhady :) ..

      Vymazat