BOOKTALK #1 Zoe Sugg - GIRL ONLINE

By Sabush O’rlling - 3:14

Ako som si tak prezerala staré články, zistila som, že ešte ani raz sa tu neobjavil článok o knihách a pritom ich zbožňujem. Preto som sa aj rozhodla, že spravím takú menšiu knižnú sériu o knihách, ktoré som už prečítala a ktoré vám odporúčam. Nazvala som to booktalk, pretože to bolo jediné, čo ma prvé napadlo. Keďže teraz už konečne prišlo to leto, voľno a oddych, tak máte aj vy dostatok času na prečítanie nejakej knihy. Budem veľmi rada ak sa inšpirujete mojimi tipmy. Dúfam, že sa vám táto séria bude páčiť. Ideme na prvú knihu! ♥


Zoella je jedna z najslávnejších youtuberiek na svete, jej videoblog má milióny fanúšikov a teraz sa rozhodla dobyť ďalšiu oblasť! Jej prvotina Girl Online je príbehom dospievania a prvej veľkej lásky obyčajnej baby v súčasnom predigitalizovanom svete. Penny bloguje pod supertajným nickom GirlOnline o všetkom, čo ju trápi, o priateľstve, o chlapcoch, o škole, o svojej šialenej rodine, a dokonca aj o záchvatoch paniky. Keď sa Penny strápni na školskom predstavení a video zahltí Facebook aj YouTube, akoby zázrakom jej rodičia prijmú pracovnú ponuku, vďaka ktorej strávia Vianoce v ďalekom New Yorku. Tam stretáva pekného Noaha s gitarou prevesenou cez chrbát. Penny sa zrazu zamiluje až po uši a na svojom blogu zachytáva každý okamih strávený s „brooklynským chalanom". Lenže aj Noah pred ňou skrýva jedno tajomstvo...


~  ~  
 Bolo chladné upršané februárové ráno a ja som mala chrípku. Mala som doma ležať dva týždňe a užívať pre mňa dosť (nechutné) antibiotiká. Nemala som chuť do jedla, skoro nič čo som zjedla som necítila, pretože som mala silnú nádchu. Nebavilo ma už ani pozeranie mojich obľúbených seriálov až kým som ju neobjavila. Práve túto knihu, ktorú niekto pridal na Instagrame a všetci v komentároch mu ju chválili, aká je skvelá. Hneď ma napadlo, že to bude niečo zo sveta internetu. Keďže som sa fakt už hrozne nudila, poprosila som maminu, nech mi túto knihu kúpi. Mala som od nej naozaj veľké očakávania a moje očakávania sa aj splnili. Kniha bola úžasná. Ešte sa mi nestalo, že by som pri nejakej knihe plakala a keď mi niekto vravel, že ho kniha rozplakala, len nemo som na neho zízala mysliac si, aký je detský a naivný. Teraz viem, že isté knihy to dokážu. Bola tak perfektne napísaná a prepracovaná, stále tam bolo cítiť nejaké napätie, čo mám ja pri knihách rada. Každou jednou kapitolou som prechádzala so zadržaným dychom plným očakávaní, čo sa ďalej stane s hrdinkou. Táto kniha vám dá širokú škálu predstavivosti a je na nej super to, že je napísaná pre teenegerov a jej dej  vás pohltí. Napríklad hlavnú hrdinku Penny som si predstavovala úplne ako Zoellu, možno trošku s ryšavejšími vlasmi. Čím viac som sa blížila ku koncu, mala som pocit, akoby mi hovorila z duše, akoby som to bola ja, uveznená v tom príbehu. Tie emócie a pocity postáv tam boli krásne precítené. Túžim mať aj druhý diel, pretože pevne verím, že bude taký skvelý ako tento. Práve pre nás, blogerov je táto kniha zaujímavá a určite vám ju odporúčam, nebudete ľutovať.


~ ~ 

A čo vy? Čítali ste už túto knihu? Čo na ňu hovoríte? 










  • Share:

You Might Also Like

34 komentářů

  1. Knižku od Zoe mám veľmi rada! Hlavne túto prvú časť :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Nečítala som ale vyzerá zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku jsem nečetla a ani to nemám v plánu, stále se nemůžu ubránit pocitu, že je určená pro mladší, než jsem já ;) Ale jsem moc ráda, že ty jsi z knížky nadšená! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Nečitala ale videla som ju vela krat a veľmi ma laka :) ❤️
    adrianestyle

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ju doma a chystám sa ju prečítať cez leto :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji tuhle knihu! :) Je strašně krásně psaná a úplně jsem se do ní vcítila!
    Už mám doma na stole druhý díl, na který se strašně těším, ale dočítám Papírová města.

    Elli de'Rooth

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mám prečítané už aj mestá! :) ta je skvelá tak isto:)

      Vymazat
  7. Seems interesting ;)
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: BARE SHOULDERS AND ABOUT MY HAIR

    OdpovědětVymazat
  8. Knižku som videla v miestnom kníhkupectve a nevedela som sa rozhodnúť medzi ňou a knižkou Všetky skvelé miesta. Nakoniec som si vybrala Všetky skvelé miesta ale po tomto článku uvažujem, že si čoskoro zadovážim aj túto knižku :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hi dear :) looks like a nice book. I love your blog and i follow you now. Have a nice day!

    http://softcutie.blogspot.com.uy/

    OdpovědětVymazat
  10. Great post !
    Thank you for your comment on my blog!
    p.s. following you with GfC
    please follow back
    www.littleobsessionsbyv.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. O Girl Online už jsem četla tolik recenzí, ať už kladných nebo záporných, že už to ani neumím spočítat. Každopádně mě ta kniha zaujala už podle obalu a už delší dobu si na ni brousím zuby, bohužel jsem se ještě pořád neodhodlala k tomu si ji sehnat. Přes léto si ji chci už ale opravdu předčíst. Moc se mi líbí, jak jsi to napsala, už jenom kvůli tvé recenzi se po ní poohlédnu :) Krásná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  12. já se přiznám, že zoellu vůbec nesleduju, ale vím, že má knížku a myslela jsem si, že je o jejím životě :D
    ale takhle jak ten příběh čtu, tak sem si docela jistá, že by se mi to líbilo :O

    OdpovědětVymazat
  13. Knihu jsem si chtěla přečíst, ale vidím ji naprosto všude, že mě to už i omrzelo. Každopádně přes prázdniny si na ni čas prostě udělat musím! :D:)

    FOXIE SIMMA

    OdpovědětVymazat
  14. Sure, following you now, your turn to follow back. ;)

    http://couturecase.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Nemám rada komerčnú literatúru, ale tak pre motiváciu by som si ju možno prečítala :D

    OdpovědětVymazat
  16. you asked me for a follow for follow . I follow now. please return the favor

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě jsem jí nečetla, ani mě nikdy nelákala, ale stejně jí někdy v budoucnu určitě přečtu, až nebudu mít co číst :)

    Monica.
    http://my-the-best-life.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Jéé krásna "rubrika", skvelý nápad ! :) Od Zoe túto knihu mám a veľmi sa mi páčila :) Plánujem si kúpiť aj druhú :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  19. Knizku jsem necetla, ale laka me to cim dal tim vice 🙈😂😂
    www.veronikasanderova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Great pictures and post dear!I follow you,follow me back...
    Kisses!!!
    Visit my blog: www.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
    Facebook: www.facebook.com/New-Outfit

    OdpovědětVymazat
  21. I would love to give this a read, thank you for sharing! x

    adelelydia.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. Už ako vydala túto knižku som si ju vždy chcela prečítať. Avšak vždy som pri kúpe kníh uprednostnila iné pred touto, no teraz, po tvojej recenzii si ju chcem prečítať ešte viac! :)

    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
  23. Super článok, ale nečítala som a ani ma to veľmi neláka. Myslím, že je to pre mladšie ročníky a nudila by som sa :). Ale nebránim sa jej, ak sa ku mne dostane a budem mať chuť na nejakú oddychovku, tak môže byť :).

    OdpovědětVymazat
  24. - Girl Online jsem četla hned, jak vyšla v češtině a okamžitě se stala mojí oblíbenou knížkou. přečetla jsem ji tak rychle, jako ještě žádnou.
    - netrpělivě jsem čekala snad celou věčnost na druhý díl a konečně! konečně jsem ji minulý týden přečetla. a úplně wow? mi lu ju!
    - druhý díl je snad ještě napínavější a hlavně plný zvratů. opravdu jsem nečekala, to co se tam stane, ale nechci prozrazovat.
    - jinak Zoellu miluju, i když moje angličtina lehce pokulhává.

    - připomínka k blogu: je škoda, že tu nemáš možnost pro uživatele nepoužívající google účty, takže tu asi tři dny (přeháním :D) přidávám komentář.
    forever.teenager.xx - stupidlittlethings.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  25. tak teraz si ma na tuto knihu uplne najviac navnadila. akurat minuly tyzden som si po nu bola v kniznici, kedze mam konecne cas nieco si precitat. po precitani tvojej recenzie sa neviem dockat, kedy sa do nej zacitam! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jakmile jsem viděla tenhle článek o knížce, zajásala jsem, protože Girl Online je jedna z mých oblíbených knížek. Opravdu, že Zoe nejenže výborně točí vtipná a zajímavá videa, ale je také dobrá spisovatelka. Knížku jsem měla přečtenou během týdne a strašně se mi líbila. :3

    OdpovědětVymazat
  27. Prvú časť som čítala a bola skvelá. :) Už sa chystám na tú druhú.

    OdpovědětVymazat
  28. This Wedding season shop on #Toch

    #Weddingseason we have special video's for groom to choose the best outfits. Be stylish have distinctive look on your wedding day. Get designer #Sherwani, #Suits, #Blazers, #Pathanis, #Jackets, #Shoes, #Watches everything on one platform.

    Watch and discover a new way to shop on toch!!

    Download the app now : http://mytoch.com/
    Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vogueme.toch
    iPhone - https://itunes.apple.com/us/app/toch-watch-discover-shop/id1147640817?ls=1&mt=8

    OdpovědětVymazat