Jedz,modli sa a miluj

By Sabush O’rlling - 12:53


Keďže som veľký bookaholic, nadšenec tajomna a cestovania,  už dlho som si chcela prečítať túto knihu. Zanechala vo mne rôzne pocity a musím povedať, že veľmi pozitívne. Páčila sa mi najmä dobrodružnosť a duchovnosť tejto knihy vždy so štipkou humoru. Keby ju čítate, myslíte si, sakra, veď ona má presne také pocity ako ja dennodenne. Nie som jediná/ý na tejto planéte, kto prežíva tieto pocity.


 Liz, ktorá je hlavnou hrdinkou akoby tohto "cestovateľského denníka" napísala knihu priamo od srdca a sama v jednom rozhovore povedala, aká bola prekvapená a že nikdy by si nemyslela, koľko ľudí má rovnaké pocity a rovnaké problémy ako ona. Táto kniha je však aj o objavovaní seba. Je to o niečom, čo Liz musela urobiť, ten prvý krok na ceste, aby bola šťastnejšia. A ten prvý krok bolo nasadnúť na lietadlo a jednoducho precestovať svet podľa svojho plánu. Liz prešla meditáciou, pôžitkom, odriekaním a láskou. Hlavné však je, že našla seba a preto sa rozhodla tieto zážitky, skúsenosti a hlavne - rady zdeliť ľudom.


 Pri tejto knihe som si viac uvedomovala krásy prírody, celkovo nášho sveta a bytia. Kniha vám dodá širokú škálu predstavivosti a to sa mi práve na nej páči. Že má človek možnosť popremýšľať nad vecou,okolnosťami a postavami tak, ako chce aby vyzerali, ako si ich predstavuje.





Kniha ma od začiatku veľmi zaujala. Je podľa nej spracovaný aj film s Juliou Roberts, ale je to neporovnateľné s knihou, kde je všetko opísané oveľa krajšie, teda spoň podľa môjho názoru.



Ďakujem za túto úžasnú knihu od Knihy pre každého, kde nájdete túto a ešte veľa skvelých kníh. 

  • Share:

You Might Also Like

12 komentářů

  1. tato kniha vyzera naozaj velmi dobre, uz davnejsie som o nej pocula, ale ani som poriadne nevedela, o com vlastne je. vdaka za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá zaujímavo :) Pekná recenzia. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Videla som film a ten sa mi celkom páči, i keď by na môj vkus mohol byť o niečo kratší. Ku koncu mi chýbal spád. Pamätám si, že som neskôr siahla aj po knihe, ale po pár stránkach ma odradila. Bohužiaľ, nepamätám si čím. Každopádne, pekná recenzia, asi po knihe siahnem znovu. Mám pocit, že ju práve teraz potrebujem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. včera som si ju kúpila, a veľmi sa na ňu teším :)

    OdpovědětVymazat
  5. knihy takéhoto typu nie sú mojou šálkou kávy avšak recenzia je veľmi pekná:)
    http://oneordinarygirl.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Túto knihu si už dlho chcem prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  7. Túto knihu sa chystám už čítať celé leto, ale stále som sa k nej nedostala :)

    OdpovědětVymazat
  8. O tejto knihe som počula. Zaujal ma obsah, ale nad jej kúpou som trochu váhala, pretože som knihy s touto tématikou ešte nečítala. Ale mali by sme skúšať nové veci, takže nad ňou ešte pouvažujem :) Pekná recenzia.

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
  9. knihu som nečítala, zato som však videla film a ten ma vôbec neoslovil... no keď hovoríš, že kniha je oveľa lepšia, možno jej dám šancu :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som tejto knihe vobec neprišla na chut a sklamala ma. Nemohla som sa do nej začitat a ledva som prečítala 10 strán. Nakoniec som ju predala, lebo nemám rada vo svojej knihovni knihy, ktoré ma nebavili.
    Ale film si raz určite pozriem, predpokladam, že to bude trochu iné spracovanie, ako kniha.

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat