WHAT TO RID OF IN FILLING OUR DREAMS

By Sabush O’rlling - 3:35


Tiež sa cítite, akoby vás čosi stále držalo pri zemi a vy ste sa nemohli ani za svet pohnúť ďalej? V živote sa to stalo už asi každému, stačí len prísť na to, že ktorá z týchto vecí má váš stav na svedomí. Ja sa tiež s tým snažim bojovať skoro každý deň. A možno sú to všetky naraz..

1. Strach 
Obavy zo zlyhania alebo z toho, že nebudete dostatočne dobrá, či už pre niekoho iného alebo v nejakej činnosti sú tou najhoršou životnou brzdou. Nenechajte sa ním zastaviť a choďte za tým, po čom túžite. Neodkladajte to, lebo neskôr už môže byť príliš neskoro. 

2. Výhovorky
Áno, niektorí ľudia ich majú v zásobe neuveriteľné množstvo, a tak potom vyzerá aj ich život, plný každodenného stereotypu. Stále hľadajú príčinu, prečo niečo neurobiť alebo prečo s niečím novým nezačať. Ak patríte medzi chronických vyhováračov aj vy, zbavte sa tohto zlozvyku a plňte si sny!

3. Zbytočné analýzy 
Niečo si naplánovať môžete, ale do niečoho sa treba jednoducho vrhnúť po hlave a bez zbytočného premýšľania. Sústreďte sa na konečný cieľ, ktorého riešenie k vám príde aj samo, uvidíte. Stačí veriť sebe a tomu, po čom túžite. 

4. Raz to urobím 
Naozaj? A kedy presne? Takéto tlačenie prázdnej tuby a mrhanie slovami k ničomu nevedie. Pokiaľ nedokážete nájsť jediný dôvod, prečo nezačať už zajtra alebo za mesiac, neodkladajte svoje plány na neurčito. Začnite konečne žiť!

5. Nedokážem to 
Nízke sebavedomie je ďalším problémom, ktorý je nutné rýchlo odstrániť, ak sa chcete pohnúť ďalej a obrátiť svoj život k lepšiemu. Kašlite na každého, kto vás presviedča o tom, že niečo nemá zmysel, lebo na to proste nemáte - to je ich názor. Keď človek naberie dostatok síl a odhodlania, dokáže čokoľvek! 

6. Pohodlnosť 
Bojíte sa odísť do cudziny, lebo by vás to vytrhlo z vášho komfortu? To je len ďalšia výhovorka, ktorá súvisí s pohodlnosťou. Na prvý pohľad sa to zdá nereálne, no pravdou je, že za pokus nič nedáte. Možno stačí len málo a váš život sa obráti o 180 stupňov. 


Aké sú vaše sny a ako sa snažíte si ich plniť?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ja mám práve ten strach z mnohých vecí, ale už to nie je také strašné ako kedysi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výstižné, u mě často hraje určitou roli strach když se rozhoduju, jak dál, ale naštěstí ho většinou překonám a jdu do nových věcích, život máme jen jeden :))

    OdpovědětVymazat
  3. moj terajsi ani nie ze sen, ale proste ciel je uspesne si spravit bakalarsky titul. coho sa fakt neskutocne bojim. lebo co budem robit, ked nebudem chodit do skoly? dospelacky svet ma desi tak, az to obcas nie je mozne.

    OdpovědětVymazat
  4. trefný článok ... úplne ako keby to bolo o mne napísané :) snažím sa s tým bojovať aj keď nie vždy sa to dá :)

    OdpovědětVymazat
  5. You're right, we should get rid of all these, especially the fear of failure.

    xo
    www.carinavardie.com

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný článek!! :) Pozitivismus a optimismus především ! :)

    OdpovědětVymazat