PLACES WORTH VISITING

By Sabush O’rlling - 7:05

Síce sa nám už blížia tie Vianoce, vždy ma prepadne nálada vám sem aj tak priniesť trošku tepla a leta,pretože si myslím, že vianočnej tematiky je už všade naozaj dosť. Preto vám dnes prinášam článok, v ktorom vám ukážem pár miest,ktoré by som raz chcela navštíviť (je ich síce ešte omnoho viac, ale to by sa tu ani nezmestilo). O každom z nich vám napíšem aj pár zaujímavostí.


FIJI

Fiji je skupina vulkanických ostrovov v Južnom Pacifickom oceáne, leží mimo civilizácie. Oplatí sa však prejsť takú diaľku, kvôli bielym pieskovým plážam, oblohe bez jediného mráčika a nádhernej podmorskej scenérii. Potápanie na Fidži je zážitok, ktorý budete chcieť opakovať stále. Fidži je známe najmä pre mäkké koraly a na každom ostrove zažijete niečo nové ako pod vodou tak i na súši.
Na súostroví sú veľké zásoby pirodných zdrojov zahŕňajúcich zlato, meď, drevo a ryby. Vzhľadom na obrovskú vzdialenosť od Slovenska, sem cestuje len hŕsta Slovákov. Celoročne tu je teplé počasie. Na Fidži sa oplatí navštíviť botanická záhrada v meste Suva, pieskové duny Sigatoka a národný park Colo-I-Suva.
Chodenie po ohni je populárna aktivita na Fidži a je používaná na zabavenie turistov.Fidži leží na 180-tom Poludníku a je to jedno z prvých miest na Zemi, kde začína nový deň. Na ostrove Taveuni je miesto, kde môžte stáť jednou nohou v novom dni a jednou nohou v dni predtým.



ISLAND

Nie nadarmo sa hovorí,že Island je najmierumilovnejšia krajina na svete. Nie je tu totiž žiadna kriminalita a policajti tu vôbec nenosia so sebou zbrane. No a krajine ani nehovorím. Plno krásnych gejzírov, vodopádov, vyvierajúcich prameňov. A vedeli ste napríklad o tom, že Island nemám žiadne hory, veria tu v Elfov a ľudia nemajú priezviská?


DUBAJ

Miesto obrovských mrakodrapov, mesto postavené na púšti, všetko naozaj giganticky obrovské. Na toto miesto ma to láka už naozaj veľmi dlho, je pre mňa očarujúce. Vedeli ste napríklad, že v Dubaji sú tisícky luxusných opustených áut a platí sa tu za chudnutie dvoma gramami zlata? 


LOS ANGELES

LA je proste sen. Keď som vždy videla v nejakom filme nápis Hollywood, zatítila som také zvláštne hrejivé teplo, určite to poznáte. Vtedy som proste vedela, že raz tam musím ísť - do tohto nádherného mesta filmového priemyslu.


SYDNEY
Celkovo Austrália ma tiež vždy lákala aj láka. Krajina kengúr a nádhernej opery, no kto by tam nechcel ísť?


KANÁRSKE OSTROVY




Tak a to je všetko z dnešného článku, miest je samozrejme ešte viac, takže bude aj druhá časť. Aké miesta by ste chceli navštíviť vy? 

  • Share:

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Ja by som sa veľmi chcela pozrieť na Island :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, nedělej mi chutě, ráda bych navštivila tolik míst, ale zatím to moc nevypadá :D

    OdpovědětVymazat
  3. milujem cestovanie <3 ale nemam ziadny zoznam miest, ktore by som chcela navstivit. lebo napriklad sa celkom bojim ist dalej ako do Europy, takze vacsina z tvojich vysnenych miest by na mojom zozname asi ani nefigurovalo.

    OdpovědětVymazat
  4. Acho bože, krásná místa!! :) ♥ Fiji,Island, Bali, Řecko, Francie, Norsko,Rusko...

    OdpovědětVymazat
  5. Už jednou jsem byla v Thajsku ale vrátila bych se tam znovu a určitě si to užila mnohem více :)

    OdpovědětVymazat
  6. LA, Dubaj a Sydney, to jsou tři místa, kam bych se za každou cenu chtěla podívat. Jinak krásně sepsaný článek. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Z tohto zoznamu by som šla rada do Dubaja ♥ Ale mojím snom sú jednoznačne Tokio a Rím ♥ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * How to be Parisian chic *

    OdpovědětVymazat
  8. Mojím snom je Island a Fínsko :) strašne ma lákajú tieto severské krajiny a raz sa tam proste musím pozrieť! A krajiny s veľkochovopm oviec - Írsko, Austrália... V mojom zozname by bol ešte Nový Zéland a Aljaška. Pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fínsko môžem odporučiť. Je zaujímavé vidieť tú absolútne inú kultúru a prírodu všade navôkol. Ja som mala to šťastie prejsť celé Fínsko a určite odporúčam zájsť za polárny kruh do Rovaniemi do Santa Claus village, fínske vlaky sú úžasné a presné a taktiež potúlať sa po Helsinkách či vyraziť si loďou na rôzne ostrovčeky, ktorých ma Fínsko neúrekom.

      Vymazat
  9. Ja by som asi išla najradšej všade:D Ale tieto miesta si naozaj vychytala!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  10. Z týchto miest som navštívila len LA ale určite je v blízkej budúcnosti v pláne Island, Dubaj, Maroko a Eilat. To sú zas moje odporúčania :)
    K tomu LA. Mna teda neohurilo, je mnozstvo krajsich miest ako napriklad San Francisco ci San Diego. Bolo stylove vozit sa po Beverly Hills a taktiez stal za to aj výhľad z Griffitovho observatória. Chodník slávy je však celkom veľké sklamanie, kvôi hroznej špine a všetkým tým bezdomovcom. Ale určite odporúčam navštíviť, človek si to musí zažiť sám aby vedel zhodnotiť.

    OdpovědětVymazat