FALSEHOOD AROUND US

By Sabush O’rlling - 11:20

Každý sme sa s tým už určite stretli. S ľudmi ako oni. S dvomi tvárami. Aspoň ja teda hej, čo je naozaj smutné a zanechalo to vo mne nepekné spomienky. Deň čo deň zisťovať, či sa len nepretvaruje, či to nehrá na mega kamoša/kamošku a za chrbtom by ti najradšej pichol nôž do chrbta.


Títo ľudia sú u mňa veľkí chudáci, ktorý trpia chorobou, zvanou závisť a nič v živote ešte nedosiahli, lebo sa nemôžu dívať a žiť s tým faktom, kto sú tí, ktorých nenávidia. Ale to už určite všetci poznáte, takže vám to tu nebudem rozpyplávať. Chcem tu len popísať pocity, aké mám pri týchto ľuďoch a ako sa k nim chovám. Hneď ako niekoho nového spoznám, čo sa mi teda momentálne stáva dosť často, snažím sa komunikovať. Komunikovať čo najviac, pretože to je základ všetkého. Hneď na začiatku sa snažím zistiť, či ten človek neklame, nepretvaruje sa, či máme spoločné záujmy a tak. Najviac jeho tvár spoznáte asi vtedy, keď sa k vám dostaví nejaký úspech. To je jedno, či je to jednotka v škole, alebo výhra v lotérii, alebo čokoľvek. Podľa jeho správania k vám to zistíte. Ja som asi najviac falošných ľudí spoznala vďaka mojim úspechom. Chodila som na súťaže z recitácie, mala som výborné výsledky v škole, vedela som dobre anglicky, učiteľka si ma obľúbila, vedela som maľovať a podobne. Toto mi istí ľudia začali závidieť a tým pádom sa to zhoršovalo, pretože ja som to vedela,akí sú a oni sa pretvarovali a tvárili, že je všetko v poriadku. Pritom ma za chrbtom ohovárali. To je na tom to najhoršie, že oni to vedia zahrať. Raz som mala najlepšiu kamarátku, ktorá sa zo dňa na deň na mňa vykašlala, ale myslím, že aj vy ste to už podaktorí zažili. Vedela všetky moje tajomstvá, všetko, čo som mala rada a čo zasa nie a neudržala to. Vtedy som začala zisťovať, kto je pravý kamarát, a kto len taký na oko. Takisto neznášam ľudí, ktorým ste dobrý, len keď od vás niečo potrebujú. Ale keď to už potrebujete vy, pomoci sa od nich nedočkáte. Smutné. Možno aj pre toto všetko som prestala veriť ľuďom, neverím už nikomu a spolieham sa sama na seba. Verte či nie, je to to najlepšie čo môžte pre seba spraviť. Nevravieť nič ťažkopádne, kľučové, čo by vás mohlo neskôr zničiť vaším aj keď- najlepším kamarátom. Nikto nie je najlepší kamarát. To že sa s vami baví neustále, má vás rád, je fajn. Ale nikdy neviete, kedy, ako a za akých okolností sa to môže zmeniť a vy sa už nebudete poznať, aj keď ste strávili spolu polovicu svojho života. Je to hrozné, ale je to to bohužial tak. Jediné čomu tiež naozaj verím, je karma. Nech ktokoľvek niekedy spravil niečo zlé, vráti sa mu to. Sama som to zažila na vlastnej koži a sledovala aj u iných ľúdí, a stalo sa tak. Karma si počká každého, aj keď to nebude hneď, pretože ako hovorí známe porekadlo "Božie mlyny melú pomaly, ale isto." Asi tento článok vyznel dosť negatívne, ale nič sa nebojte, pokiaľ nekonáte nič zlé, nič vám nehrozí, haha :D.  Ale je veľmi dôležité aby sme si uvedomili, že ľudia, ktorí v našom živote boli v ňom mali byť a niečo nás naučiť. Bez falošných priateľov by sme nespoznali v budúcnosti tých pravých. Som však rada, že som sa trošku vyrozprávalana túto tému, tak budem veľmi rada, ak sa mi aj vy zdôveríte, prípadne napíšete svoj názor na túto tému.

P.S. Niektorí ste už možno tento článok čítali na mojom starom blogu,ale ja som sa ho rozhodla dať aj sem :)


INSTAGRAM JE PRE MŇA AKO DRUHÝ BLOG, TAK MA HROZNE POTEŠÍ, AK MA ZAČNETE SLEDOVAŤ, JA VÁS RADA FOLLOWNEM TIEŽ!:)
Social media
orllinger 

  • Share:

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ja som, našťastie, nikdy nemala takých kamošov, o ktorých by som zistili, že sú falošní a keď aj hej tak sa mi ich včas podarilo odhaliť, ale žiaľ aj v mojom okolí je plno takýchto fejkovych ľudí 😑

    OdpovědětVymazat
  2. Já osobně jsem neměla falešné kamarády, ale poslední dobou je takových lidí čím dál tím víc. Snaží se napodobovat jiné ikdyž každý by měl být originál, ale ne někdo jiný.
    můj blog- http://allaboutsyle.blogspot.cz/
    budu moc ráda když se podíváš i na můj blog :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi zaujímavý článok. Mám rada takéto články, kedy sa autor akosi rozhovorí o tom, čo ho ťaží a tak ďalej..

    IVANNA

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto s tebou souhlasím... často pak ani nemůžu uvěřit, že to je stále ten samý člověk, se kterým jsem se bavila...

    OdpovědětVymazat