How to be positive person?

By Sabush O’rlling - 7:31

friends, girl, and friendship image
Ahojte! Viem, že táto vec netrápi len mňa, ale celých 7 miliárd ľudí po celom svete. Úprimne, málo kto je pozitívny. Väčšina ľudí čo poznám, ale nie len tých, trpia negatívnym chovaním a myšlienkami. Zasa na druhú stranu, ani sa nečudujem, v dnešnej hroznej dobe. Podľa môjho názoru ten človek, ktorý je pozítivny aj cez mnohé prekážky, je proste šťastný a má pevnú vôlu. Takým ľudom v tichu závidím, lebo by som chcela mať ich elán a silu ísť aj cez to všetko ďalej. Preto si myslím, a zároveň aj dúfam, že vám tento článok pomôže a niečo aj prinesie. Ideme nato! :)

1. Facebookový detox 
Neviem ako vás, ale mne dokáže pokaziť deň aj nejaký obyčajný hlúpy status na facebooku. Túto sociálnu sieť mám len kôli škole a čím ďalej, tým viac mi je protivnejšia. Je to úplny zabijak času a podľa mňa prvá vec, ktorú vyradiť na ceste ku šťastiu.



2. Piť veľa vody 
Čím viac jej vypijeme, tým lepšie. Voda nielenže pomáha nášmu zdraviu ale aj dobrej nálade a tým pádom menšiemu stresu! Skúste jej vypiť odporúčané 2 litre denne a uvidíte tú zmenu! :) Moja skúsenosť? Bola som plná dobrej energie a zlepšila sa mi aj pleť.



3. Plány
 Niekedy je naozaj dobré, keď si aj niečo zapíšete do denníka alebo tak a proste máte radosť už len z toho písania :) Máte zároveň motiváciu prehrýzť sa cez nepríjemne veci, ktoré vás čakajú a tešiť sa na tie dobré čo tiež prídu.




4. Slnko,čerstvý vzduch
 Blahodarné účinky týchto dvoch vecí asi nikdy nevymiznú. Preto si nájdite aj keď len hodinku čas, a pokiaľ nie je vonku nejak moc mínus, nahoďte športové veci a kľudne si choďte zabehať alebo na prechádzku so svojím miláčikom,hlavne keď je vonku krásne slnečno. Nepremárnite čas doma za počítačom, naberte energie a prečistite myseľ.

run, running, and fitness image


5. Vyrozprávajte sa
 Proste dajte zo seba von všetky veci, ktoré vás ťažia. Verte či nie, vždy je lepšie sa niekomu vyrozprávať ako tú negatívnu energiu dusiť v sebe a potom rozdávať okoliu.. pre mnohých ľudí je napríklad písanie denníka stratou času, niektorým to pomôže, ale podľa mňa to má neuveriteľne odľahčujúci pocit, keď niečo napíšete aj keď len na ten zdrap papiera a nemáte sa komu inému vyrozprávať.
hair




6. Urobte si radosť 
Je jedno či si kúpite nové rifle alebo cestu okolo sveta. Najdôležitejšie je to, že vás to poteší a máte dôvod na úsmev. Môžete to urobiť napríklad po ťažkej písomke ako odmenu.
food, fruit, and healthy image



Fantázii sa medze nekladú, treba si však uvedomiť, že vy ste centrom vášho života a je len na vás, ako ho budete žiť. A taktiež jedine vy ste tým, kto má v rukách moc zmeniť ho. :)

  • Share:

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Krásne a pravdivý článok (: Súhlasím s tebou... Mňa kedysi tiež vedel fb poriadne naštvať, no teraz tam už ani nechodím, ale sociálnych sieti som sa stále nezbavila. A snažím sa mať radosť z maličkostí (: tešiť sa na všetko, na čo sa tešiť dá a tak...

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok! Ja mám fb taktiež najmä kvôli škole a považujem ho za dosť veľkú zbytočnosť.
    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
  3. Mne v poslednej dobe k odtráneniu zlej nálady pomáha práve ten fb detox :-D A je to naozaj super, niekedy ani celý den nezájsť na facebook, rozhodne odporúčam!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek :) už dlouho chci začít pít vodu, ale pořád se k tomu nějak nemůžu donutit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásny článok a hlavne pravdivý :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  6. skvelý článok, so všetkým súhlasím, momentálne asi najviac s tým slniečkom :)

    Budem rada ak sa budeme navzájom sledovať, ja ťa už sledujem ako Nicolland. :)
    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem strašně depresivní a negativní už strašně dlouho. A musím říct, že třeba ten čerstvý vzduch fakt pomáhá. Zrovna dneska jsem měla strašně špatnou náladu a nějak podvědomě jsem šla místo busem pěšky domů a najednou jsem byla až nečekaně pozitivní a tak jsem si vyrazila ven číst si knížku, když mi tak ten čerstvý vzduch pomohl. :D Fakt bych měla takhle chodit ven častěji. :D
    -crazyjull.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezký článek, já jsem člověk, který se na povrchu furt usmívá, ale často mě něco trápí a já se tím sama v sobě dusím :/ Ale mám skvělého přítele i kamarádku, kterým se můžu vždy vypovídat :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  9. Já se snažím pořád usmívat i na úplné pitomosti a to mi pomáhá zůstat pozitivní :) A s tím facebookem musím jenom souhlasit. Já osobně na něj už asi od Vánoc nechodím a na mobilu jsem si ponechala jenom messenger a to mi úplně bohatě stačí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Veľmi nádherný, pozitívny a inšpiratívny článok ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Super článok! Podobný mám v konceptoch a čaká na dopísanie :D
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. tak to s tým facebook máš úplnú pravdu!:) zbytočná vec a tiež to mám len kvôli škole:) ale ak nemám fakt čo robiť a nič ma nebaví, tak som na facebooku ale to len tak omrknem a potom som len a len na instagrame:D
    vybehnúť na vzduch je taktiež skvelé, troška si prečistiť myseľ a potriediť myšlienky:)
    a s posledným bodom úplne súhlasím:)
    super článok!:)
    http://oneordinarygirl.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělý článek :) S FB 100% souhlasím, mám ho jen kvůli škole, ale po maturitě plánuji deaktivovat si ho.. :) Btw. Jasné, já tě už sleduji :) Teď je řada na tobě :)

    OdpovědětVymazat
  14. facebook mam tiez hlavne kvoli skole a pisaniu si so spoluziackami. mam vsak pocit, ze v poslednej dobe ani nevidam statusy, ale iba prispevky takeho typu, ze co kto lajkol. to ma prilis nevytaca, ale aj tak by som si celkom rada dala facebookovy detox. no najskor asi az v lete.
    viem, ze by sa mali vypit 2 litre vody denne a nikdy som si to nemerala, ale som si dost ista, ze pijem menej :D a to hlavne z toho dovodu, ze neznasam, ked chodim casto na zachod, co sa mi pri vypiti vela vody logicky stava. takze pijem iba ked som fakt smadna.
    za myslim, ze netreba hned behat, ale byt vonku sa oplati aj ked sa clovek iba prejde. len ked povinnosti do skoly je stale akosi podozrivo vela...
    konecne sa mi podarilo najst si v skole spoluziacku, ktorej sa aspon mozem vyrozpravat so skolskymi vecami, ktore asi najviac zamestnavaju moju mysel. a potom je tu samozrejme blog, kde sa vzdy velmi rada vypisem.
    som typ cloveka, co by si dokazal robit radost stale, takze sa v poslednom case aspon snazim trochu krotit a odmenovat sa az ked zvladnem nieco naozaj tazke.
    velmi pekny clanok! :)

    OdpovědětVymazat
  15. se vším co jsi napsala souhlasím, mě zvedne náladu jít ven když je hezky :) a celkově všechny typy jsou pravdivé :)
    http://timewithjanii.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Moc pěkný článek a ve většině s Tebou asi souhlasím :). Teď jsem byla běhat na sluníčku a je mi skvěle. Naštěstí jsem jedna z těch, co si dobrou a pozitivní náladu dokáže udržet :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. To je skvělý článek, krásně napsané a nezbývá mi nic jiného, než s tebou souhlasit. :) V dnešní době je málo lidí, kteří jsou pozitivní, přitom stačí vlastně tak málo! Já sama jsem teď měla docela těžké období, kdy jsem se utápěla v depresích a byla jsem dost velký pesimista, ale už jsem zase našla svoje šťastné pozitivní já :) Souhlasím, když nechodím na Facebook, je mi mnohem líp. Většinou když tam jdu, tak mi něco zkazí náladu, nebo hůř, rozdrásává srdce. Mám ho jen kvůli lidem z okolí a ze školy, ke komunikaci. :) Plánování je skvělá věc, hodně mi pomáhá, taková naděje na lepší zítřky a podobně :) Čerstvý vzduch a krásné počasí ve mně tu dobrou pozitivní náladu přímo probudí :) Svěřit se člověku, kterému věříme a pořádně si s někým popovídat, to opravdu dokáže pomoci :) A dělat si radost, koupit si nějakou radost, je vždycky dobré :)
    Opravdu krásný pozitivní článek, na tvůj blog se přidávám, doufám že můj blog budeš navštěvovat, jako já ten tvůj :) http://werangummi.blog.cz

    OdpovědětVymazat