Prague in night

By Sabush O’rlling - 10:31

Praha. Tá známa stovežatá. Navštívila som ju už niekoľkrát, no vždy to bolo počas dňa. Tentokrát som sa rozhodla zmeniť to a pozrieť na toto krásne mesto aj večer,konkrétne, v noci. Keď som stála na tomto mieste na fotke, bolo asi 0:20 hod. Mesto však vyzeralo, akoby sa ani nechumelilo a mala som pocit, že je tu viac ľudí ako cez deň. Fakt neskutočné množstvo.

 Zašli sme za roh do jednej ulice a odtiaľ sa valila asi húfa ľudí, to isté z druhej strany. Pripadala som si, akoby som bola niekde v New Yorku. Fakt to tam žilo. Človek sa cíti taký maličký oproti tým vysokánskym budovám a mase ľudí. Napriek tomu všetkému som sa cítila veľmi dobre. Praha ma nesklamala, ale očarila. V noci je ešte krajšia ako počas dňa. 


Bol to ako balzam na dušu tam opäť stáť a vidieť ten nádherný pohľad na okolité krásy a stáť priamo nad riekou. Cesta tam síce trvala asi 6 hodín pričom nás ešte zastavila aj colná polícia (pretože sme išli mikrobusom a vyzeralo to, akoby sa prevážali nejakí migranti tak asi sme sa im zdali podozriví) ale aj tak neľutujem, že som tam opäť bola a tí čo tam bývate, naozaj vám závidím. Krajšie mesto asi ani nenájdete. 

Život je tam úplne iný ako u nás, tam sa nemusíte starať, čo si oblečiete, alebo ako vyzeráte. Keby si na seba hodíte aj vrece zo zemiakov, nikoho to naozaj nezaujíma, každý si ide svojou cestou a to sa mi páči. Čiže keby mám toto mesto zhodnotiť jedným slovom tak je to čarovná voľnosť

 V Prahe som si však aj uvedomila jednu vec na sebe a to to, že niekedy som ochotná risknúť naozaj všetko, aby som videla niečo, čo ešte nikdy predtým. Moje staré ja by také niečo nikdy neurobilo. Bálo by sa neznámeho a prirodzený strach by bol silnejší ako sama osobnosť. Neviem prečo, ale tam som sa jednoducho prekonala a vôbec mi nevadilo, aké to bude mať následky, ba priam som nato ani nepomyslela. V tej chvíli som si to však vôbec neuvedomovala. Keby to však vtedy nerisknem, nevyšiel by ani tento článok. 

Iba vďaka tomu som mala možnosť pozrieť sa sem aj v noci. A o čom vlastne hovorím? O tom, že som išla načierno električkou asi 9 zastávok. Keď už som sedela vnútri, všetci sme sa snažili dať najavo, že všetko je v poriadku a máme jazdenky. Vtedy som síce troška začala mať výčitky svedomia, ale nie natoľko, aby som vystúpila a tým pádom sa nedostala do centra.  Išli sme však tak najmä preto, pretože sme nikde na okolí nemohli zohnať jazdenky,ale do centra sme sa veľmi chceli dostať. Niekedy naozaj treba riskovať
Smrťka na pražskom orloji- táto pesnička mi práve víri hlavou.. A viete že si ho fotili hrozne veľa Japoncov, ktorých mám pocit, že je tam neúrekom..

 Nádherný Karlov most..

 Václavské námestie, kde som vychytila moment, keď tam akurát nebolo moc ľudí.



Bola som pozrieť aj najdrahšiu Parížsku ulicu,kde sa mi zapáčila kabelka gucci vo výklade, haha. potom Židovský cintorín a tiež hoteli Four Seasons-bola tu ubytovaná Madonna a Intercontinental kde bol kedysi tiež Michael Jackson. Pred týmto hotelom čašníci práve vynášali jedlá na luxusných podnosoch a pred dverami stála ochranka. Pri tomto hoteli som tiež videla vlajky rôznych národov,vnútri to muselo vyzerať naozaj luxusne.

Boli ste už v Prahe? Ktoré miesto sa vám tam najviac páčilo?

  • Share:

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Krásne fotky! Prahu mám moc moc rada! Keď som bola menšia chodili sme tam s rodičmi rok čo rok.
    Na Prahe sa mi páči asi najviac to že centrum je držané stále v tej historickej, historickom vibe! A tie bočné malé uličky. Ach tie milujem!!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  2. Prague is a beautiful city and love the way it looks at night!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    OdpovědětVymazat
  3. Praha <3 Praha je úžasná, jezdím tam poměrně často a moje oblíbené místo je jednoznačně Náplavka (což je téměř u většiny studentů :D )
    Moc krásné fotky! :)
    http://svetobezci.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky ♥ Praha je v noci opravdu krásná, přes den se mi v ní ale vůbec nelíbí :D

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  5. mesta su asi vzdy najkrajsie v noci, ten nocny cas ma svoje caro a hlavne letne noci su na nezaplatenie. aj ked vtedy clovek na tu naozajstnu tmu musi cekat celkom dlho. naozaj dufam, ze sa mi aj tento rok podari vyrazit do Prahy, je to moje najoblubenejsie mesto, kam sa neskutocne rada vraciam a vzdy sa tam tesim <3

    OdpovědětVymazat
  6. Praha je podľa mňa očarujúca v noci aj cez deň ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Praha je krásná jak ve dne, tak i v noci :)) Ale i když mám Prahu vážně ráda, jsem ráda,že si od ní teď v létě odpočinu.. přeci jenom je něco jinýho jet tam jen tak na výlet a něco jinýho v ní bydlet :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej to určite :) na výlety raz za čas je to krásne, ale bývať by som tam asi nechcela.

      Vymazat
  8. nádherné fotky! :) Praha je krásna aj za tmy .. akurát tam idem zajtra teším sa :)

    OdpovědětVymazat
  9. Povedly se ti krásné fotky mého rodného města! :)

    \lifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
  10. Do Prahy jezdím téměř každej pátek, ale asi to bude tím, že od ní bydlím asi 30 minut...No každopádně, jak jsi mluvila o ježdění na černo, mě s kamarádkou chytili (já měla jízdenku, ona ne) a tak ji nakonec pustili, protože řekla, že je jí 13. :D No každopádně bych to neriskovala, mě za jeden den zastavili 2x a taky jsem si říkala, že když to bylo jednou, že podruhý už nemůžou a esemesku jsem si nechtěla poslat..ještě že mi ji přítel poslal. :D
    Krásný fotky a opět krásně napsaný! .)
    Silvi

    OdpovědětVymazat